Ik moet eerlijk toegeven, ik ontwierp mijn journal “Day by Day” in eerste instantie voor mezelf. Het lukte me maar niet met bestaande “GTD” tools of notitieboekjes grip te krijgen op mijn persoonlijke effectiviteit als het ging om mijn eigen side-projects.

Het was lastig voor mij om mijn gewenste uitkomst voor ogen te houden en ik was vooral heel druk met druk zijn. Vaak met dingen die niets te maken hadden met mijn gewenste uitkomst, maar gewoon dingen die onder mijn aandacht kwamen en op dat moment belangrijk leken…

Daarnaast bedacht ik me dat ik geen werkelijk belang had bij mijn side-projects, ze waren veelal vrijblijvend als een “nice to have”. Tot er een side-project zich bij me aandiende waar ik veel meer bij voelde, een diepe wens, een doelmatigheid dat voelde als een lotsbestemming. Daarmee verdween alle vrijblijvendheid en ik had nog maar één belang… dit voor elkaar krijgen.

Zodra dit helder was voor mij, wist ik ook precies wat aan mijn werkwijze tot zover mankeerde; ik was vooral bezig met “wat te doen vandaag…?” en niet met “hoe kom ik vandaag dichterbij mijn droom/doel/project te komen?”.

Dat is een significant verschil. Met de vraag “wat te doen vandaag…?” kon ik de hele dag bezig zijn zonder een stap dichterbij het voltooien van mijn project te komen.

Nu ik mijzelf vraag “hoe kom ik vandaag dichterbij mijn droom/doel/project te komen?” (of “doe ik wel dat wat nodig is om dichterbij mijn droom/doel/project te komen?”), weet ik wat mij vandaag en morgen te doen staat!

0

Je winkelwagen